Είδη Κουζίνας
Η εργασία σε μια κουζίνα, είτε οικιακή είτε επαγγελματική, απαιτεί έναν καλό αριθμό εργαλείων που πρέπει να υπάρχουν και να είναι εύχρηστα. Η μετάβαση από τη σούπα σε μπριζόλα σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ένα επιδόρπιο μπορεί εύκολα να περιλαμβάνει μια ντουζίνα διαφορετικά εργαλεία. Έτσι, μια καλά προετοιμασμένη κουζίνα θα έχει ένα καλό απόθεμα σκευών έτοιμα για αυτό που απαιτεί μια συνταγή.
Κουτάλια και κουτάλες
Είδη Κουζίνας: Όλοι έχουμε δει και μεγαλώσει με κάποια εκδοχή της κουτάλας κουζίνας. Αυτό είναι ένα όργανο κουταλιού μεγάλου μεγέθους, χρήσιμο για την επεξεργασία τροφίμων και υγρών σε μεγάλες κατσαρόλες. Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για να κάνετε όλα τα πράγματα. Από την συλλογή, τη μετακίνηση, το ανακάτεμα και τη συγκράτηση του φαγητού στη θέση τους. Η κουτάλα της κουζίνας υπάρχει εδώ και αιώνες, και οι αρχαίοι πολιτισμοί τα κατασκεύαζαν συχνά από ξύλο και μερικές φορές από μέταλλο, όπως χαλκό. Διατίθεται σε δύο μορφές, συμπαγές και τρυπητή. Η τρυπητή κουτάλα δίνει στον χρήστη το πρόσθετο πλεονέκτημα της αποστράγγισης του υγρού από κάτω. Ενώ παράλληλα ελέγχει τα στερεά τρόφιμα που συλλαμβάνονται στη λεκάνη του κουταλιού. Τουλάχιστον, το εργαλείο είναι εξαιρετικό για τον έλεγχο της κατάστασης του φαγητού, την αποφυγή καύσης των χεριών κάποιου κάνοντας το ίδιο και στην αποφυγή μόλυνσης.
Κουτάλα της σούπας
Είδη Κουζίνας: Αυτή η μεγάλη κουτάλα είναι κυρτή με μια μακριά λαβή και μια πολύ μεγάλη λεκάνη κουταλιού που μοιάζει με κύπελλο στο τέλος. Οι λαβές έχουν μερικές φορές μια καμπύλη ή γάντζο στο άκρο για κρέμασμα. Ώστε να μην γλιστράει μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες κατά το μαγείρεμα ή το σερβίρισμα. Η Κουτάλα Σούπας είναι ιδανική για να αφαιρέσετε τη σούπα και τα μαγειρευτά από μεγαλύτερες κατσαρόλες σε μικρότερες ή για να σερβίρετε μεμονωμένα μπολ. Και πάλι, αυτό το εργαλείο υπάρχει εδώ και αιώνες και μερικές από τις καλύτερες εκδόσεις για να δουλέψετε σήμερα είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας.
Η κουτάλα ζυμαρικών
Αυτό το κουτάλι μοιάζει πολύ με άλλα κουτάλια σούπας εκτός από δύο μεγάλες διαφορές. Μια άκρη με δόντια και μια τρύπα στη μέση της λεκάνης. Τα δόντια σας επιτρέπουν να πιάσετε γρήγορα τα ζυμαρικά σε ζεστό νερό και η τρύπα επιτρέπει στο νερό να στραγγίσει έξω. Καταλήγετε με τα ζυμαρικά όταν τραβάτε το φαγητό από μια ζεστή κατσαρόλα που βράζει. Είναι ιδανικό για σερβίρισμα ζυμαρικών από το κύριο δοχείο μαγειρέματος.
Σπάτουλα
Επίπεδο στο σχήμα. Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να σύρετε κάτω από το φαγητό και να το σηκώσετε για να το σερβίρετε από ένα ζεστό τηγάνι ή να το αναποδογυρίσετε για να ψήσετε και από την άλλη πλευρά. Λειτουργεί επίσης ως γρήγορο αμβλύ μαχαίρι στο μαγείρεμα των φαγητών καθώς και ως αναδευτήρας. Οι σπάτουλες συνήθως έρχονται σε μεγάλα μεγέθη και μερικές φορές με τρυπήματα. Αλλά οι μάγειρες βρίσκουν ότι έχουν δύο εκδοχές, μια μεγάλη και μια μικρή λειτουργούν καλύτερα σε μια πολυσύχναστη κουζίνα. Για μικρότερα πιάτα και τηγάνια, η μεγάλη σπάτουλα γίνεται υπερβολική, αλλά το μικρότερο μέγεθος είναι ιδανικό.
Μαχαίρια και Κοπή
Το βασικό μαχαίρι κουζίνας
Μεγάλο και κοφτερό, διατίθεται είτε σε λεπίδα μισού ποδιού είτε μεγαλύτερη. Είναι ιδανικό για να κόβετε μεγάλα και μεσαίου μεγέθους κομμάτια φαγητού που πρέπει να τεμαχιστούν, να τεμαχιστούν ή να χωριστούν. Αυτό είναι ένα τυπικό εργαλείο κουζίνας σε κάθε κουζίνα που λειτουργεί και πολλοί επαγγελματίες μάγειρες έχουν τη δική τους ειδική λεπίδα. Είναι το εργαλείο κοπής για κάθε μάγειρα.
Paring Knife
Ένα μικρό μαχαίρι με λεπίδα περίπου στο μέγεθος ενός δακτύλου. Αυτό το εργαλείο είναι ιδανικό για να κόβετε μικρά κομμάτια φαγητού, να αφαιρείτε μεμονωμένα κομμάτια, να τρίβετε φρούτα, να ξεφλουδίζετε ή να κόβετε μικρά κομμάτια. Δεν τα πάει καλά σε μεγαλύτερες μερίδες φαγητού, αλλά το μαχαίρι είναι ιδανικό για λεπτές εργασίες κοπής.
Μαχαίρι του ψωμιού
Θα παρατηρήσει κανείς τη διαφορά σε αυτή τη λεπίδα λόγω της οδοντωτής άκρης. Σε αντίθεση με τα περισσότερα μαχαίρια κουζίνας που έχουν λεία κόψη, το μαχαίρι ψωμιού φαίνεται τραχύ και μοχθηρό. Αυτή η οδοντωτή κοπή είναι κρίσιμη για να κόψετε το ψωμί γρήγορα σαν πριόνι αντί να το χωρίσετε. Η προσπάθεια να κόψετε το ψωμί με μια συμπαγή λεπίδα προκαλεί συχνά το ψωμί να σφίγγεται αντί να χωρίζεται, εκτός εάν η λεπίδα είναι εξαιρετικά κοφτερή. Η οδοντωτή άκρη έλυσε αυτό το πρόβλημα.
Οδοντωτό μαχαίρι
Με πολύ λιγότερο έντονη οδόντωση από ένα μαχαίρι ψωμιού και μεγαλύτερη λεπίδα, το οδοντωτό μαχαίρι είναι ιδανικό για να κόβετε γρήγορα μεγάλα κομμάτια κρέατος. Οι άνθρωποι θα δουν συχνά αυτό το είδος λεπίδας να χρησιμοποιείται όταν κόβουν μεγάλα ψητά, γαλοπούλα, κοτόπουλο και πολλά άλλα.
Boning Knife
Με μακριά λεπτή λεπίδα, αυτό το εργαλείο είναι ιδανικό για το διαχωρισμό του κρέατος από τα κόκαλα όπως στα ψάρια. Κόβει με κανονική λεπίδα, αλλά η πιο λεπτή σχεδίαση επιτρέπει στον μάγειρα να τρυπώσει μέσα στο φαγητό για να κάνει καλύτερα το κόψιμο. Αυτό το εργαλείο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το μέγεθος ειδικών κομματιών κρέατος, όπως φιλέτα.
Ακονιστής Μαχαιριών
Τα περισσότερα κιτ μαχαιριών θα έχουν ένα, αλλά μπορούν να αγοραστούν χωριστά. Ο Ακονιστής Μαχαιριών μοιάζει με μια μακριά μεταλλική ράβδο με λαβή. Ωστόσο, αν νιώσετε την επιφάνεια της ράβδου, θα είναι τραχιά. Το μαχαίρι κουζίνας δουλεύεται πάνω σε αυτή την επιφάνεια τριβής, η οποία με τη σειρά της ακονίζει εκ νέου την άκρη της λεπίδας. Οι μάγειρες χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο τακτικά για να διατηρούν τις λεπίδες τους σε φόρμα. Αλλά πρέπει επίσης να προσέχουν γιατί οι αιχμηρές άκρες κόβουν τα άκρα των δακτύλων και των χεριών πολύ γρήγορα πριν καταλάβει κανείς τι συνέβη.
Κατηγορία Ειδών Κουζίνας
Είδη Σερβιρίσματος | Αξεσουάρ Κουζίνας | |||